pic 2

Nga ura e rrëzuar e deri tek përmendorja e Ikarit

Simboli më i famshëm i Nishit është Kalaja e Nishit, një fortesë osmane e ndërtuar mbi mbetjet e një fortese antike dhe mesjetare. Besohet se fortifikimi i parë me gurë është ndërtuar në shekullin e 2 pas Krishtit, kur në të ishte vendosur i gjithë divizionet romake. Besohet se Perandori Konstandin ka lindur në Nish. Ndërsa shumë pushtues kaluan nëpër këtë zonë, në gati 2 mijëvjeçarë, Kalaja e Nishit gjithashtu ndryshoi pronarin e saj disa herë. Ajo që ka mbetur konstante është se për çdo pushtues paraqiste një pronë jashtëzakonisht e rëndësishme, të cilën çdo sulmues do ta ketë të vështirë ta pushtojë. Historia moderne e "Kalasë së Nishit" daton nga shekulli i 18-të, koha kur osmanët, pas rënies së Beogradit nga austriakët, iu desh të tërhiqnin garnizonet e tyre kryesore ushtarake në jug. Bedenet e fortesës së sotme janë ndërtuar nga shkurti 1719 deri në qershor 1723. Mendohet se sot ëashtë një nga kalatë më së miri të ruajtura të Ballkanit e që i takojnë kësaj periudhe kohore. Edhe pse brenda mureve ishte i tërë qyteti, sot janë t ruajtura vetëm disa ndërtesa e mes tyre edhe xhamia e Bali Begut. Sot aty ka galeri dhe atele, kurse e tërë kalaja është një park interesant mu në yemër të qytetit ku shumë gjenerata të banorëve të Nishit përjetuan dashuriçkat e tyre të para. Në kala mbahen edhe fastivalet të njohura si ai i Takimet e Filmit, Festivali i Koreve dhe Xhey festivali Nishvil i cili çdo ditë e më shumë është duke u popullarizuar.

Galeri imazhesh

Vidikovac Svač

Vidikovac Svač - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Viewpoint Svač

Vidikovac Svač - Ulcinj
Click on image from gallery for larger preview

Restoran Shasi

Restoran Shasi - UIcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Karaula Fraskanjel

Karaula Fraskanjel - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Crkva Svetog Jovana Krstitelja

Crkva Sv. Jovana Krstitelja - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Crkva Svete Marije

Crkva Svete Marije - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Šasko jezero

Šasko Jezero - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Vinarija Bogojević

Vinarija Bogojević - Podgorica
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Vila Oblun

Vila Oblun - Podgorica
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Skadarsko jezero

SKadarsko jezero - Podgorica
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Hotel restoran ABC

Hotel ABC - Leskovac
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Restoran Groš

Restoran Groš - Leskovac
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Brdo Hisar

Brdo Hisar - Leskovac
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Narodni muzej Leskovac

1280px-Narodni_muzej,_Leskovac_04
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled