Heritage

Walks & Talks

Lidhuni me kulturën e parahistorisë së Lepenski Virit në Danub, antikën e Ohrit dhe Gamzigradit ke Zajeçari, po ashtu edhe me fortifikatën mesjetare të Shasit pranë Liqenit të Shasit afër Ulqinit. Përjetoni madhështinë dhe domethënien e hapsirës arkitektonike të kryeveprave në Bubanj të Nishit, Barutanës ke Podgorica, Prilepi ose në Leskovac.
hwt-logo-vertical-v1.png

PËR PROJEKTIN
"Heritage Walks & Talks"

Në kuadër të projektit “Heritage Walks & Talks”, zhvillojmë një produkt të ri turistiko-kulturor të cilin pa pengesa do ta shfrytëzojnë turistët individual por edhe ata në grupe. Konceptin të cilin dëshirojmë ta prezantojmë si shëtitje nëpër trashëgimi, dhe do mund ta shfrytëzojmë kur dëshirojmë të njihemi me trashëgiminë kulturore dhe historike të Ballkanit Perëndimor, mu atë trashëgimi e cila ende prezantohet me ndrojtje përmes rrëfimeve të bashkësive lokale e që musafirët duhet t’i dëgjojnë nga ta.

Ju çojmë nëpër përmendoret monumentale të Luftës së Dytë Botërore, kalojmë nëpër pallate mbretërore dhe vendbanime antike dhe duke shëtit arrijmë deri në pejzazhet mahnitëse të vendbanimeve parahistorike.

Lidhuni me kulturën e parahistorisë së Lepenski Virit në Danub, antikën e Ohrit dhe Gamzigradit ke Zajeçari, si dhe me fortifikatën mesjetare të Shasit pranë Liqenit të Shasit afër Ulqinit. Përjetoni madhështinë dhe domethënien e hapsirës arkitektonike të kryeveprave në Bubanj të Nishit, Barutanës ke Podgorica, Prilepi ose në Leskovac.

LAJMET DHE NGJARJET

Përcillni rregullisht lajmet të cilat i shpallim për ju në mënyrë që të mos humbisni paralajmërimet e ngjarjeve të cilat i organizojmë, ngjarjet aktuale lidhur me projektin, kuriozitetet dhe tekstet për trashëgiminë e trojeve tona.

A e dini se FARO konventa i është kushtuar ruajtjes së trashëgimisë kulturore në të cilën është e shkruar historia...
Udhëtimet nëpër trashëgiminë e Ballkanit Perëndimor janë paraparë të jenë udhëtime nëpër trashëgimi të panjohura e nganjëherë edhe të fshehura...
Tema e udhëkryqit të civilizimeve në Ballkanin Perëndimor janë rrugët kulturore rajonale që do t’u ofrojnë vizitorëve një përvojë kulturore...

Vidikovac Svač

Vidikovac Svač - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Viewpoint Svač

Vidikovac Svač - Ulcinj
Click on image from gallery for larger preview

Restoran Shasi

Restoran Shasi - UIcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Karaula Fraskanjel

Karaula Fraskanjel - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Crkva Svetog Jovana Krstitelja

Crkva Sv. Jovana Krstitelja - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Crkva Svete Marije

Crkva Svete Marije - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Šasko jezero

Šasko Jezero - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Vinarija Bogojević

Vinarija Bogojević - Podgorica
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Vila Oblun

Vila Oblun - Podgorica
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Skadarsko jezero

SKadarsko jezero - Podgorica
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Hotel restoran ABC

Hotel ABC - Leskovac
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Restoran Groš

Restoran Groš - Leskovac
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Brdo Hisar

Brdo Hisar - Leskovac
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Narodni muzej Leskovac

1280px-Narodni_muzej,_Leskovac_04
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled