Šasko Jezero - Ulcinj

Liqeni i Shasito

Vendndodhja

Liqeni i Shasit ndohdet poshtë fortifikatës së Shasit dhe përnga madhësia është i dyti më i madhi në Mal të Zi me sipërfaqe 4km². Liqeni ka thellësi mesatare prej 3m kurse ajo më e madhja është prej 8m e matur pranë burimit nënujor të quajtur Syri i Begut e që paraqet edhe një ndër burimet kryesore të furnizimit me ujë të liqenit të Shasit por edhe vend ku mblidhen peshqit me qëllim të hudhjes së ikrës. Liqeni gjithashtu furnizohet me ujë edhe nga Lumi i Megjureçit por edhe me derdhjen e ujërave nga Lumi Buna. Liqeni i Shasit paraqet fenomenin kriptodepresiv të dytin më të madhin në Mal të Zi. Me daljen në breg të Liqenit të Shasit, mund të ndjeni qetësinë dhe rehatinë si dhe të gjitha shqisat do të kënaqen me biodiversitetin që e karakterizon këtë rajon. Eksziston një legjendë e cila thotë se vendasit kanë fshehur një djep floriri në fund të liqnit, si dhe se rreth Shasit nëpër shpellat e atjeshme jetojnë zanat e malit.

Galeri imazhesh

Vidikovac Svač

Vidikovac Svač - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Viewpoint Svač

Vidikovac Svač - Ulcinj
Click on image from gallery for larger preview

Restoran Shasi

Restoran Shasi - UIcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Karaula Fraskanjel

Karaula Fraskanjel - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Crkva Svetog Jovana Krstitelja

Crkva Sv. Jovana Krstitelja - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Crkva Svete Marije

Crkva Svete Marije - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Šasko jezero

Šasko Jezero - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Vinarija Bogojević

Vinarija Bogojević - Podgorica
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Vila Oblun

Vila Oblun - Podgorica
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Skadarsko jezero

SKadarsko jezero - Podgorica
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Hotel restoran ABC

Hotel ABC - Leskovac
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Restoran Groš

Restoran Groš - Leskovac
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Brdo Hisar

Brdo Hisar - Leskovac
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Narodni muzej Leskovac

1280px-Narodni_muzej,_Leskovac_04
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled