Crkva Svete Marije - Ulcinj

Katedrala e shën Mërisë

Vendndodhja

Në anën e majtë të platosë, në drejtim të lindjes, në mënyrë dominuese qëndron katedrala e Shën Mërisë e cila njëkohësisht është edhe ndërtesa më e bukur e Shasit. Ka të ngjarë se është e ndërtuar në fillim të shek. XIV dhe ishte në shërbim të Françeskanëve të cilët atëbotë kishin ndikim të madh. Është e ndërtuar sipas stilit arkitektonik gotik me elemente romane. Karakteristike është lartësia e objektit me dritaret gotike si dhe qemeri i porës i stilizuar me koka kafshësh në profile. Ky objekt monumental ka qenë e ruajtur në tërësi deri me rastin e tërmetit të vitit 1979 kur edhe një pjesë e madhe pëson dëme. Pranë kësaj katedrale nga jana jugore dhe perëndimore qëndrojnë rrënojat e kishave tjera të cilave u shihen vetëm muret, e që mund të jetë e mundur se kanë qenë të rrethuara me varreza.

Galeri imazhesh

Vidikovac Svač

Vidikovac Svač - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Viewpoint Svač

Vidikovac Svač - Ulcinj
Click on image from gallery for larger preview

Restoran Shasi

Restoran Shasi - UIcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Karaula Fraskanjel

Karaula Fraskanjel - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Crkva Svetog Jovana Krstitelja

Crkva Sv. Jovana Krstitelja - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Crkva Svete Marije

Crkva Svete Marije - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Šasko jezero

Šasko Jezero - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Vinarija Bogojević

Vinarija Bogojević - Podgorica
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Vila Oblun

Vila Oblun - Podgorica
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Skadarsko jezero

SKadarsko jezero - Podgorica
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Hotel restoran ABC

Hotel ABC - Leskovac
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Restoran Groš

Restoran Groš - Leskovac
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Brdo Hisar

Brdo Hisar - Leskovac
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Narodni muzej Leskovac

1280px-Narodni_muzej,_Leskovac_04
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled