Pesnice na Bubnju - Niš

Grushtet në Bubanj

Duke kaluar nëpër Nish, mësoni për kompleksin memorial në Bubanj, të cilin përveç tri grushteve monumentale, e përbëjnë edhe kompozicioni prej pesë elementeve në të cilat në mënyrë moderne paraqiten skena të makinave për vrasje, pushkatime, revoltën e njerëzve, kapitullimi i pushtuesve dhe ngadhënjimi. Fjalia “Na pushkatuan, por kurrë nuk na vranë, dhe kurrë nuk na nënshtruan” e skalitur në përmendore, paraqet shpresën për luftë ideologjike, thirrje për ruajtjen e identitetit, këmbëngulja për ekyistencë, besnikëri dhe besim që këto qëndrime të jetojnë në njerëz.

Kompleksi është ndërtuar në vitin 1963, kurse në vitin 2004 un ndërtua një kishëz jo e zakonshme prej xhami të autrit Aleksandar Bugjevac. Përjetoni madhështinë e Parkut përkujtimor të Bubnjit, i cili përveç se është një park përkujtimor, tërheq me natyrën e tij të jashtëzakonshme dhe me dhjetëra lloje zogjsh që jetojnë në te të pashqetësuar. Vend në të cilin qytetarët bashkëkohor të Nishit shpesh e vizitojnë.

Galeri imazhesh

Vidikovac Svač

Vidikovac Svač - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Viewpoint Svač

Vidikovac Svač - Ulcinj
Click on image from gallery for larger preview

Restoran Shasi

Restoran Shasi - UIcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Karaula Fraskanjel

Karaula Fraskanjel - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Crkva Svetog Jovana Krstitelja

Crkva Sv. Jovana Krstitelja - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Crkva Svete Marije

Crkva Svete Marije - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Šasko jezero

Šasko Jezero - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Vinarija Bogojević

Vinarija Bogojević - Podgorica
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Vila Oblun

Vila Oblun - Podgorica
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Skadarsko jezero

SKadarsko jezero - Podgorica
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Hotel restoran ABC

Hotel ABC - Leskovac
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Restoran Groš

Restoran Groš - Leskovac
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Brdo Hisar

Brdo Hisar - Leskovac
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Narodni muzej Leskovac

1280px-Narodni_muzej,_Leskovac_04
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled