ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО ПРИЛЕП

ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО ПРИЛЕП

96277538_132807548380212_9210800989701931008_o

Добредојдовте во Прилеп, град кое своето име го добил по начинот на кој се изградени домовите, прилепени едни до други.

Зачекорете во градот под Марковите Кули, како што многумина го нарекуваат заради близината на Марковите Кули кои им припаѓале на Крале Марко, а кои секако треба да ги посетите кога ќе се најдете во Прилеп, од кои се протега прекрасен поглед на градот. Посетете го и познатиот Парк на револуцијата и Могилата на непобедените и уживајте во убаво уредениот локалитет, ограден со зимзелена шума, која дише со свежина и претставува одлично место за одмор од урбаниот и брз живот

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Vidikovac Svač

Vidikovac Svač - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Viewpoint Svač

Vidikovac Svač - Ulcinj
Click on image from gallery for larger preview

Restoran Shasi

Restoran Shasi - UIcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Karaula Fraskanjel

Karaula Fraskanjel - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Crkva Svetog Jovana Krstitelja

Crkva Sv. Jovana Krstitelja - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Crkva Svete Marije

Crkva Svete Marije - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Šasko jezero

Šasko Jezero - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Vinarija Bogojević

Vinarija Bogojević - Podgorica
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Vila Oblun

Vila Oblun - Podgorica
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Skadarsko jezero

SKadarsko jezero - Podgorica
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Hotel restoran ABC

Hotel ABC - Leskovac
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Restoran Groš

Restoran Groš - Leskovac
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Brdo Hisar

Brdo Hisar - Leskovac
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Narodni muzej Leskovac

1280px-Narodni_muzej,_Leskovac_04
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled