ФАРСКА КОНВЕНЦИЈА ПОСВЕТЕНА НА ЗАЧУВУВАЊЕ НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО

ФАРСКА КОНВЕНЦИЈА ПОСВЕТЕНА НА ЗАЧУВУВАЊЕ НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО

papers1280

Дали сте знаеле дека Фарската Конвенција е посветена на зачувување на културното наследство на кое е испишана историјата на човештвото?

Или можеби дека за првпат концептот на проектот Heritage Walks & Talks е спомнат и разгледуван токму на Фарската Конвенција, како пример за добра пракса од областа на зачувување на животната средина и културното наследство?

Фарската Конвенција  укажува не само на грижата за културното наследство, туку и на потенцијалот на истото и на можноста за негов придонес кон развојот на идентитетот на регионот, па оттука културното наследство треба да се земе во предвид при креирање на стратегии за одржлив развој.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Vidikovac Svač

Vidikovac Svač - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Viewpoint Svač

Vidikovac Svač - Ulcinj
Click on image from gallery for larger preview

Restoran Shasi

Restoran Shasi - UIcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Karaula Fraskanjel

Karaula Fraskanjel - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Crkva Svetog Jovana Krstitelja

Crkva Sv. Jovana Krstitelja - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Crkva Svete Marije

Crkva Svete Marije - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Šasko jezero

Šasko Jezero - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Vinarija Bogojević

Vinarija Bogojević - Podgorica
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Vila Oblun

Vila Oblun - Podgorica
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Skadarsko jezero

SKadarsko jezero - Podgorica
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Hotel restoran ABC

Hotel ABC - Leskovac
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Restoran Groš

Restoran Groš - Leskovac
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Brdo Hisar

Brdo Hisar - Leskovac
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Narodni muzej Leskovac

1280px-Narodni_muzej,_Leskovac_04
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled