Heritage

Walks & Talks

Поврзете се со културите од праисторијата од Лепенски Вир, антиката од Охрид и Гамзиград кај Заечар, како и средновековната тврдина Свач во близина на езерото Шас, кај Улцињ. Почувствувајте ја големината и значењето на просторите со архитектонските ремек-дела од спомениците Бубањ кај Ниш, Барутаната кај Подгорица, во Прилеп или Лесковац.
hwt-logo-vertical-v1.png

ЗА ПРОЕКТОТ
"Heritage Walks & Talks"

Во рамките на проектот “Heritage Walks & Talks”,  развиваме нов културно-туристички производ, кој непречено ќе можат да го користат индивидуални туристи, како и патници во групи. Концептот кој што сакаме да ви го претставиме е замислен како прошетка низ наследството и ќе може да се користи кога сакате да се запознаете со културното и историското наследство од Западен Балкан и тоа она наследство кое сеуште скромно се раскажува од преданијата на локалните заедници и кое гостите допрва треба да го осознаат.

Ве водиме низ монументалните споменици од Втората светска војна, минуваме низ царски палати и антички населби и одиме сѐ до праисториски населби со прекрасни пејсажи.

ВЕСТИ И НАСТАНИ

Следете ги нашите вести кои редовно ги објавуваме за вас, за да не ја пропуштите најавата со настани кои ги организираме, актуелните случувања во врска со проектот, занимливости и текстови за културното наследство од нашите краишта.

Добредојдовте во Прилеп, град кое своето име го добил по начинот на кој се изградени домовите, прилепени едни до други....
Дали сте знаеле дека Фарската Конвенција е посветена на зачувување на културното наследство на кое е испишана историјата на човештвото?...
Тури на наследство во Западен Балкан се замислени како тури за помалку познати и понекогаш скриеното наследство од Западен Балкан....
Темата на крстосницата на цивилизациите од Западен Балкан се регионалните културни рути (патувања), кои на посетителите ќе им овозможат висококвалитетно...
Кога ќе се најдете во Лесковац, посетете го споменичкиот комплекс на ридот Хисар, дело на уникатниот и светски признат архитект...

Vidikovac Svač

Vidikovac Svač - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Viewpoint Svač

Vidikovac Svač - Ulcinj
Click on image from gallery for larger preview

Restoran Shasi

Restoran Shasi - UIcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Karaula Fraskanjel

Karaula Fraskanjel - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Crkva Svetog Jovana Krstitelja

Crkva Sv. Jovana Krstitelja - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Crkva Svete Marije

Crkva Svete Marije - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Šasko jezero

Šasko Jezero - Ulcinj
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Vinarija Bogojević

Vinarija Bogojević - Podgorica
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Vila Oblun

Vila Oblun - Podgorica
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Skadarsko jezero

SKadarsko jezero - Podgorica
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Hotel restoran ABC

Hotel ABC - Leskovac
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Restoran Groš

Restoran Groš - Leskovac
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Brdo Hisar

Brdo Hisar - Leskovac
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled

Narodni muzej Leskovac

1280px-Narodni_muzej,_Leskovac_04
Klikni na sliku iz galerije za veći pregled